Copywriting

Copywriting

Aruba ademt zon, zee en strand. Deze parel in de Caribische oceaan is door haar aantrekkelijke witte stranden en azuurblauwe golven een waar paradijs, echter biedt Aruba meer dan mooie stranden. Genoeg mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden op Aruba. Nieuwsgierig? Vijf keer doen op Aruba!

Ga roadtrippen met een local

Op eigen houtje het eiland verkennen is een aanrader, maar met een local die het hele eiland op zijn duimpje kent, is het helemaal een feestje. Ik ging op pad met een rasechte Arubaan, Ricardo.

Hij liet me ‘zijn’ Aruba zien. Dankzij hem ontdek ik de ruige westkust. Ik beklom er de natural bridges, we reden naar verborgen baaitjes, gingen snorkelen boven een wrak en ik ontdekte verschillende dorpjes. Ik verdwaalde in een grot, telde ontelbare cactussen en eindigde in een traditionele Rum Shop, een Arubaanse kroeg. Doen dus, op pad gaan met een local. Ik boekte Ricardo via See Quality Tours.

Bezoek de Donkey Sanctuary

Als dierenliefhebber is de Donkey Sanctuary een must go. Aruba heeft een overschot aan wilde ezels en vrijwilligers vangen ze hier op. Ik ben ervan overtuigd dat de ezels direct je hart stelen, met hun verschillende kleuren zacht vacht, hangende oortjes en nieuwsgierige persoonlijkheid.

De rit hier naartoe is alleen al de moeite waard. Je rijdt door heuvels vol cactussen en met prachtige vergezichten over het Arubaanse landschap en door de ongerepte natuur. Vrijwilligers werken hier het hele jaar door om de ezels te beschermen en om geld in te zamelen. Donaties zijn dus welkom!

Wandel in Arikok National Park

Wist jij dat Aruba een ruig nationaal park heeft? Dit natuurgebied bedekt zo’n 20% van het hele eiland. Het park is vernoemd naar de de 185 meter hoge Sero Arikok, de enige ‘berg’ op Aruba. Het is mogelijk om met een auto het park te verkennen, maar per voet is het waanzinnig genieten en zie je plekjes waar je met de auto niet kunt komen. Ik maakte een prachtige wandeling langs cactuswouden, grillige rotsformaties en kalksteengrotten vol vleermuizen. Kleurrijke vogels, hagedissen en uilen schoten langs me heen en ik verbaasde me over wat Aruba nog meer te bieden heeft. Het park eindigt aan de kust overigens in… prachtige verborgen baaitjes.

Ga parasailen

Ik zag ze zo nu en dan. Een bootje in het water, een felgekleurde parachute hoog in de lucht, elkaar heen en weer trekkend aan een dik touw. Parasailing. Hoe eng kan dat nou zijn? Ik laat los en zweef de lucht in en moet even slikken. Het blijkt eigenlijk nog best behoorlijk hoog te zijn. Het bootje lijkt vanuit de lucht niet meer dan een stipje, de wind trekt me alle kanten op en het water ziet er bizar glad uit. En blauw. Hangend in de lucht kijk ik zo’n beetje óver het eiland heen. Ik neem een hap lucht en de angst glijdt van me af. Het is doodstil. Wat een geweldige ervaring. Wat een vrijheid. Ik zeg doen!

Zwem in de Natural Pool

Niet te missen in dit rijtje: Aruba’s Natural Pool. Een waar cadeautje op dit eiland. Dit plekje is moeilijk te bereiken, enkel per terreinwagen, paard of te voet dwars door het ruige noordoosten. Gevormd door rotsen en water is hier in de loop der jaren een Natural Pool ontstaan. Het is een genot om in het kalme, kraakheldere oceaanwater te dobberen, omgeven door puntige rotsen. In het blauwe kommetje water zwemmen vissen en er groeit koraal, neem dus vooral een snorkelset mee. Aan de andere kant van de rotsen zie je de golven woest tegen de rotsen klappen. Ik vind het bijzonder om vanaf hier het geweld van de natuurelementen te zien.

Enthousiast geworden over Aruba? Bekijk ons voordelige aanbod & ervaar deze unieke momenten ook zelf.

 

Meer lezen?